Routebeschrijving Museum De Verzamelaar

Ons adres

Museum De Verzamelaar
Oostergast 19
9801 AK Zuidhorn
(0594) 50 3998

Met de auto, vanuit de richting Leeuwarden:

U rijdt over de Friese straatweg (N355) en volgt de richting Groningen. Rijdt door totdat u de brug over het Van Starkenborgh kanaal passeert. U neemt vervolgens de tweede afslag rechts, aangeduid met het bord "Stationsgebied - Carpool". Links ziet u nu het gemeentehuis van Zuidhorn, en u kunt uw auto parkeren op het bijbehorende parkeerterrein aan de rechterkant. Het museum bevindt zich aan de achterkant van het gemeentehuis. Als u richting het treinstation loopt komt u links de ingang van het museum tegen.

Met de auto, vanuit de richting Groningen:

Via de westelijke ringweg rijdt u door totdat u de afslag Zuidhorn/Leeuwarden tegenkomt. U neemt deze afslag, en komt u komt uit op de Friese straatweg (N355). U volgt vervolgens deze weg totdat u na ongeveer 12 kilometer aan uw linkerhand de afslag Zuidhorn tegen komt. U neemt deze niet!, maar rijdt nog één afslag door, die aangeduid wordt met het bord "Stationsgebied". Hier slaat u linksaf. U kunt u auto op het parkeerterrein aan de rechterkant parkeren. Het museum bevindt zich aan de achterkant van het gemeentehuis.

Openbaar vervoer

Het museum is uitstekend bereikbaar met zowel de streekbus als met de trein. Het museum bevindt zich op nog géén 50 meter afstand van het treinstation en bustransferium in Zuidhorn.

Met de trein:

Reist u met de trein dan zult u de stoptrein tussen Leeuwarden en Groningen moeten kiezen. Vanuit de richting Groningen is Zuidhorn het eerste station langs de route. De reisduur is ongeveer 10 minuten. Vanuit Leeuwarden bedraagt de reistijd ongeveer 45 minuten.

Met de bus:

Naar Zuidhorn rijden vanuit het hoofdstation in Groningen twee buslijnen, respectievelijk lijn 37 en lijn 39. Als u met lijn 37 reist stapt u uit bij het bus/treinstation in Zuidhorn. Met lijn 39 kunt u het beste uitstappen in Zuidhorn bij de halte Hanckemalaan (Rabobank). Vanaf hier is het twee minuten lopen naar het station. Om bij het museum te komen loopt u bij het station de spoorwegovergang over, richting gemeentehuis. Aan uw rechterhand is de ingang van het museum.